Mopon rekisteröinti

Perustietoa mopon rekisteröinnistä löytyy mm. Motot.net -sivustolta. Paperittomasta ajoneuvosta löytyy tietoa AKE 21/2007 ohjeesta.

Ennen rekisteröintiä asiakkaan (rekisteröintiä hakevan) on selvitettävä omistusoikeutensa ajoneuvoon ja se, että ajoneuvo on ollut aikaisemmin rekisteröitynä Suomeen. Selvitys on siis asiakkaan vastuulla, ei AKEn.

Paperittoman ajoneuvon määritelmä: ”Paperittomalla ajoneuvolla tarkoitetaan ajoneuvoja, joista puuttuu joko katkeamaton omistusoikeusketju tai ajoneuvon aikaisempaa rekisteröintiä Suomeen ei pystytä osoittamaan.

Rekisteröinnin lähtökohta on aina omistusoikeuden selvitys. Omistusoikeusketjun tulee olla katkeamaton. Jos näin ei ole, AKEn ohjeistuksen mukaan on tehtävä kirjallinen selvitys ajoneuvon vaiheista.

Jos omistusoikeudesta ei ole esittää täydellistä luovutustodistusten ketjua ajoneuvon viimeisestä rekisteriin merkitystä omistajasta alkaen, vaaditaan vähintäänkin nykyisen tai entisen omistajan laatima luotettava kirjallinen selvitys ajoneuvon vaiheista Suomessa vähintään viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Mikäli moottorikelkan, mopon tai kevyt nelipyörän rekisteriin merkittävällä omistajalla ei ole esittää täydellistä luovutustodistusten ketjua, voidaan hyväksyä luotettava kirjallinen omistusoikeusselvitys viimeiseltä kuudelta vuodelta.”

Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käyttäminen

Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa voi käyttää vain poikkeustilanteissa. Ajoneuvoille voidaan myöntää väliaikaista siirtoa tai käyttöä varten siirtolupa (lomake B401). Se maksaa hieman (rekisteröinnin asiakashinnasto), mutta sillä voi välttää seuraamukset. Ajoneuvon väliaikaiseen käyttöön liittyvien säännösten rikkomisesta tuomitaan ajoneuvorikkomuksesta sakkoon.

Muutoskatsastus

Ajoneuvo on ennen sen ottamista käyttöön liikenteessä esitettävä katsastustoimipaikalle muutoskatsastukseen, jos vuonna 1960 tai myöhemmin käyttöön otetun ajoneuvon osista 25 prosenttia tai enemmän on vaihdettu ensirekisteröinnin jälkeen. Vähäisiksi muutoksiksi, jotka eivät edellytä muutoskatsastusta, katsotaan kuitenkin ajoneuvon kulutusosien vaihtaminen tämän prosenttiluvun jo ylitettyä.

Tietoa muutoskatsastuksesta ja ehdoista löytyy Trafin sivulta

Yksi ajatus artikkelista “Mopon rekisteröinti

  1. Paluuviite: PeeVelin paluu tulevaisuuteen – rekisteriin | Suzuki PV50 projekti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s