Mopoilijan ajovarusteista


Tärkein turvavaruste on asenteen ja ajo- ja liikennesääntötaitojen lisäksi kypärä. On huomioitava, että kypärä tosiaan ei ole päähine, vaan turvavaruste. Kypärän pitää olla sopiva tarkoitukseensa sekä myös kooltaan. Tyypillisesti valitaan mukavalta tuntuva yleensä liian suuri kypärä. Valintaan löytyy ohjeita mm. Motot.net sivustolta tai verkkokauppojen sivuilta, esim. Storm Motor. Hankimme EPS-kuorisen MT Helmets Crossbones -kypärän (Mopo Sport cross-mupu-L) mikä on ECE 22-05 hyväksytty. Kypärässä on hyvä ilmastointi ja tästä huolimatta kuitenkin kohtuullinen melutaso, tarkasti säädettävä kaulahihna sekä irroitettava/säädettävä lippa. Painoa on n. 1350 g. Alla on kypäräkokotaulukko, josta selviää koon ja päänympäryksen yhteys.

Kypäräkoko   Päänympärys (cm)
XXS                    51 / 52
XS                      53 / 54
S                        55 / 56
M                       57 / 58
L                        59 / 60
XL                      61 / 62
XXL                    63 / 64

Ajolasit pitävät turhan ilmavirtakyynelehtimisen poissa. Samalla ne suojaavat silmiä ötököiltä, sateelta ja pölyltä. Hyvä linssivalinta suojaa myös häikäisyltä. Laseissa tärkeää on näkyvyys joka suuntaan, mukavuus ja ilmanvaihto. Ajolaseiksi hankimme Fox Main Pro Vortex -lasit (Motonet 38-25885).

Hyvät hanskat jämäköittävät otetta ja suojaavat tärinältä ja tietysti lasien tapaan kaikelta lentävältä pikkutöhnältä, lämmönhukalta ja pikkukolhuilta. Mopoilussa yleisesti käytetyistä kevyistä hanskoista ei tosin kovin suurta suojaa kaatumistilanteessa saa. Hankimme Thor Deflector -ajohanskat (Motonet 38-30148).

Pään, silmien ja käsien suojaus ovat mopoilun perusasioita

Pään, silmien ja käsien suojaus ovat mopoilun perusasioita

Ajotakki on hyvä varuste, jota voisi mopoilijoilla olla käytössä enemmänkin. Nykyaikaisissa ajotakeissa on oleellisia turvallisuuteen vaikuttavia ominaisuuksia. Koska suurin osa ajosta tapahtuu kesällä ja välikausina, hankimme ajotakiksi Richa Summer Breeze -takin. (Motonet 38-32730). CE-merkityssä takista löytyvät irrotettavat olka-ja kyynärsuojat. Selässä on pehmuste ja tila erilliselle selkäsuojalle. Muita ominaisuuksia ovat säätö vyötäröllä ja hihoissa sekä heijastimet. Takki ei pidä täysin vettä, joten talvella ja hyvin märkiin keleihin on syytä pukea päälle välikerrosta ja myös kuori. Kerrospukeutumista varten takissa on syytä olla hieman tilaa.

Hyvin tuulettuva Richa Summer Breeze -takki lämpimille keleille

Hyvin tuulettuva Richa Summer Breeze -takki lämpimille keleille

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s