Moottorin kokoaminen 5 – kytkinkotelo


Viimeinen moottorin kokoamisen vaihe oli laittaa sivukotelot paikoilleen. Kytkinkotelo kannattaa laittaa ennen moottorin kiinnitystä runkoon, magneeton puolen kotelon kiinnitys on makuasia; aukinaisena ketjun laitto on toki helpompaa.

Tiivisteet ovat luonnollisesti kaikki uusia. Tiiviste soviteltiin ensin paikoilleen vanhasta kannesta pelastettujen ohjainholkkien avulla.

Tiiviste ja ohjainholkit paikoilleen

Tiiviste ja ohjainholkit paikoilleen

Moottorin sivukoteloiden asennus_2

Kytkinkotelon paikalleensaanti edellyttää, että kytkimen vapauttimen tappi on kohdallaan, vasten vapauttajan akselin ratasta. Kun se on kohdallaan, paina koteloa tasaisesti alaspäin samalla hieman liikuttamalla vapauttajan akselia. Kun hampaat sattuvat kohdalleen, kotelo putoaa paikoilleen. Apuna kääntämiseen voi käyttää kytkinvipua.

Kytkin paikoilleen heiluttelemalla siirtäjän akselia

Kytkinkotelo painetaan paikoilleen liikuttamalla vapauttajan akselia hieman

Öljytiivisteet kannattaa öljytä tavalliseen tapaan ennen asennusta. Asennuksessa on kätevä käyttää sopivan kokoista lenkkiavainta tiivisteen pohjaan painamiseen.

Siirtäjän akselin öljytiivisteen asennus

Siirtäjän akselin öljytiivisteen asennus

Käynnistyspolkimen öljytiivisteen asennus

Käynnistyspolkimen öljytiivisteen asennus

Kansi kiinnitettiin M6 kuusiokoloruuveilla (huomaa eri pituudet), projektimopossa olleen sekalaisen kiinnitysruuvivalikoiman sijasta. Kuusiokoloruuvien kanssa maalia ja kantoja tuhotavat lipsahdusriskit ovat pienempiä ja hylsytkään eivät kovin hyvin mahdu kääntymään joka kohdassa. Kiristys tehtiin tasaisesti ristiinkiristämällä ruuvinmukaiseen momenttiin.

Moottoriin oli ostettu uusi öljytulppa pilalle muljatun tilalle. Kytkinkoteloon tuleva täyttötulppa oli vielä käyttökelpoinen. Seuraavaksi päästään kiinnittämään moottori runkoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s