Rungon maalaus


Tämän yksilön alkuperäinen runkoväri on hopea (13L Bright Silver Metallic). Tämän löytäminen Suomesta osoittautui vaikeaksi. Vastaava koodi on RAL9006 tai Motipin koodi 55250. Näissä on pieniä sävyeroja, mutta projektimme kestää sen. Lakaksi valittiin kiiltävä metallilakka. Lakkapurkissa on erinomainen viuhkasuutin, mikä antaa ruiskua jäljittelevän jäljen. Harmi, että Motipin purkeissa ei ole samanlaista.

Pinnoitteet:

Pohjamaalaus on esitelty pohjatyöartikkelissa.

Tästä lähdettiin rungon maalaukseen. Pohjamaali on kuivatettu läpikotaisin vuorokausia.

Tästä lähdettiin rungon maalaukseen. Pohjamaali on kuivatettu läpikotaisin vuorokausia.

Mastonin ohjeistuksessa spraymaalauksessa kerrotaan ”märkää-märälle” periaatteesta ja suoritimme maalauksen ja lakkauksen tällä menetelmällä. Pohjamaalikerroksia, pintamaalikerroksia ja lakkakerroksia tuli laitettua jokaista kaksi. Osat lämmitettiin aluksi ja lämpöä pidettiin välillä myös yllä kuumailmapuhaltimella. Puhaltimen kanssa saa olla varovainen, että ei polta maalia, ts. etäisyyden ja liikkeen tulee olla sopiva. Käyttämässämme Steinelin HL 2010 E lämpöpuhaltimessa on kätevä lämpötilan säätö, jolla vahingot voi estää.

2 kerrosta pintamaalia, 2 lakkakerrosta.

2 kerrosta pintamaalia, 2 lakkakerrosta.

Runko kuivumassa. Maalaustulos kelpasi projektilaisille.

Runko kuivumassa. Maalaustulos kelpasi projektilaisille.

Rungon maalaus_3

Kaikki runkopalikat saivat saman käsittelyn

Kaikki runkopalikat saivat saman käsittelyn

Rungon maalaus_5

4 ajatusta artikkelista “Rungon maalaus

 1. Ville

  Hei. Pv projekti myös täällä käynnissä. Runko hiekkapuhallettiin ja vein sen pulvelimaalaukseen ja väriksi valitsin Ral9006 mutta en ollut väriin ollenkaan tyytyväinen. Maalaus epäonnistui ja väri oli muutenkin liian tumman harmaa joten maalaus menee uusiksi. Nyt maalaan automaaleilla ja väriksi valitsin 55240 Motip + spray 2k kirkaslakka.
  Automaalaamossa pääsin vertaamaan Ral9006 ja 13L Bright Silver viuhkoja toisiinsa. Ral sävy oli hieman tummempi mutta vissiin se pulverissa vielä korostuu.

  Vastaa
  1. suomita Kirjoittaja

   Hei!

   Ikävä kuulla, että ensimmäinen maalaus epäonnistui. RAL9006 valikoitui meillä muiden PV-projektoijien suosituksista ja vinkeistä sekä värikarttaa tutkimalla. Katsoimme myös aikanaan RAL9006 värikartasta ja se miellytti meitä ja oli riittävän lähellä. Toki näkyi, että on hieman tummempi – mutta Suomen kurakeleillä se oli meille vain plussaa.

   Emme ole huippuasiantuntijoita, saattaa olla että pulverimaalaus korostaa tummuutta. Oletamme, että kokeilit maalausta ensin johonkin muuhun kuin runkoon, se kannattaa tehdä ihan kaikessa pinnoitusprojekteissa.

   Varmasti noilla eväilläsi onnistuu toisella kertaa. Mukavaa projektia!!

   Vastaa
   1. Ville

    Tarkoitat varmaan Ral9006 kun Ral2006 on oranssi. Mutta olkoot.
    Runko on nyt maalattu ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Hakusessa oli kirkas hopea ja tähän lopputulokseen päästiin. Sinällään pulverimaalaus ei mennyt hukkaan koska nyt on ainakin luja pohja.
    Pulverimaalauksessa käytettiin punaista pohjaväriä ja jostain syystä hopea ei tarttunut kaikkiin kohtiin vaan punainen jäi paistamaan. Tässä oli myös yksi syy miksi päätin maalata itse uusiksi.

   2. suomita Kirjoittaja

    Jep, tuli kirjoitusvirhe tuohon koodiin. Korjattu kommenttiin, ettei tule väärinymmärryksiä.

    Hieno homma, että lopputulos tyydyttää tekijää; sehän on tärkeintä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s